artikel

Groentedesserts van Angelique Schmeinck

Horeca

Het Voedingscentrum adviseert elke dag 2 ons groente en twee keer fruit te eten (bij elkaar zo’n 400 gram) en daarbij volop te variëren. Die variatie, daar gaat het om. Het wordt tijd voor groentedesserts op de menukaart. Tien jaar geleden begon Angelique Schmeinck al te experimenteren met groente in desserts.

Groentedesserts van Angelique Schmeinck

  • Lauwwarme salade van bospeentjes, mango en passievrucht met wortel-kardemomsorbetijs en krokant gedoogde wortelwafels
  • Gepofte gele paprika in specerijensiroop met gepocheerde perzik en sorbetijs van rode grapefruits
  • Gepofte rode paprika met frambozen, aardbeien en basilicumparfait
  • Schuimige soep van honingmeloen met limoensorbetijs, geschaafde rauwe venkel, dragonstroop en venkelchips
  • In honing gekarameliseerde rode bietjes met bramen en kaneelsabayon
  • Witte chocolademousse tussen bijna rijpe (Hass-)avocado met frambozen en verse jonge kokosnoot.