artikel

Groenteschotel met gehakt en kaas

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
3 aardappelen
zout
1 ui
1 teentje knoflook
½ rode peper
½ paprika
100 g champignons
2 worteltjes
2 vleestomaten
50 g blokjes mager spek
100 g rundergehakt
2 dl gezeefde tomaten
1 theelepel oregano
1 grote aubergine
100 g geraspte kaas

BereidingswijzeSchil de aardappelen en kook ze in een pan met weinig water en zout in ongeveer 20 minuten gaar. Pel en snipper de ui. Verwijder uit de peper de zaadlijst en pitjes. Snij het vruchtvlees in zeer dunne reepjes. Snij de paprika in blokjes. Maak de champignons schoon met een doekje en snij ze in plakjes. Was de worteltjes en snij ze in dunne plakjes. Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in stukjes.

Laat in een braadpan de spekblokjes 10 minuten zachtjes uitbakken. Voeg het gehakt en de peper toe en bak het gehakt met behulp van een vork rul. Pers de teentjes knoflook erboven uit en voeg de ui toe. Na enkele minuten paprika, champignons, wortelplakjes en vleestomaten toevoegen en meebakken. Doe vervolgens ook de gezeefde tomaten en oregano in de pan. Laat het geheel met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes smoren.

Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Was de aubergine en snij deze in dunne plakken. Schep de helft van het gehakt-tomatenmengsel in een ingevette ovenschotel. Verdeel de aubergineplakken en de helft van de geraspte kaas erover. Dek het geheel af met de rest van het gehakt-tomatenmengsel. Snij de gare aardappelen in plakjes en leg ze op de schotel. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover. Laat het gerecht in ca. 30 minuten in de oven gaar worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels