artikel

Groningse Stadsbrouwerij

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Osloweg 91
9723 BK Groningen
tel.: (050) 318 48 16
fax.: (050) 313 46 58
e-mail: verkoop@grunn-speciaalbier.nl

Assortiment
Grunn Amber
Grunn Blond
Grunn Dreidubbel
Grunn Wit
Grunn Bock (leverbaar vanaf midden september)
Grunn Winterbier (leverbaar vanaf eind november)
Huyne Hup Blond
Huyne Hup Wit
Huyne Hup Amber

Bijzonderheden
De Grunn bieren worden in flessen van 30 cl. en 75 cl. afgevuld. Ook zijn er stenen kruiken met een inhoud van 75 cl. Natuurlijk wordt het bier ook op fusten afgevuld. Hiervoor worden fusten van 20 liter gebruikt met een ‘Heineken/Leeuw/Dommelsch’-koppelstuk. Bij tientallen horecabedrijven, in Groningen en in de rest van Nederland, is Grunn bier verkrijgbaar op de tap en/of uit de fles.

In samenwerking met het Nationaal Hunebed Informatie Centrum uit Borger heeft deze brouwerij een serie streekbieren voor Drenthe ontwikkeld onder de naam Huyne hup Hunebedbieren. Te verkrijgen in flessen van 30 cl, 75 cl. en fusten van 20 liter met een ‘Heineken/Dommelsch (bajonet)’-koppeling.

Ontstaansgeschiedenis
De Groningse Stadsbrouwerij BV is in maart 2000 opgericht en presenteerde haar bieren voor het eerst aan het publiek op 14 april 2000 tijdens het Noordelijk Bierfestival in Groningen. De Grunn bieren worden nu nog bij de Texelse Bierbrouwerij gebrouwen. In september 2001 is hier een nieuwe brouwinstallatie van veertig hl in gebruik genomen. De Groningse Stadsbrouwerij is op zoek naar een geschikt pand voor het brouwhuis in de binnenstad van Groningen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels