artikel

<B>Grootmoeders smikkelkostje</b> <BR>(Hans Maas, SAB Catering/CZ Actief in Gezondheid, Tilburg)

Horeca

Bereidingswijze: Bestrooi het vlees met bloem, peper en zout. Braad bruin in een passende casserole met boter. Doe de gesneden groenten, laurierblad, peperkorrels en de wijn erbij. Breng aan de kook. Doe het deksel op de pan. Laat circa 1,5 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Neem het vlees uit de pan. Zeef […]

<B>Grootmoeders smikkelkostje</b> <BR>(Hans Maas, SAB Catering/CZ Actief in Gezondheid, Tilburg)

Bereidingswijze:

Bestrooi het vlees met bloem, peper en zout. Braad bruin in een passende casserole met boter. Doe de gesneden groenten, laurierblad, peperkorrels en de wijn erbij. Breng aan de kook. Doe het deksel op de pan. Laat circa 1,5 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.

Neem het vlees uit de pan. Zeef de braadjus. Laat het geheel inkoken. Roer vlak voor het doorgeven 150 gr koude boter door het gerecht. Kook aardappelen, selderij en knoflook. Maak hiervan een puree. Voeg op het laatste moment verse salie, fijngehakte rode ui en peper toe.

Snijd de bietjes, sjalotjes en granny smith in julienne. Breng deze licht op smaak met wijnazijn, olijfolie en peper en zout. Maak een klein spiegeltje van saus onderaan het bord. Leg de sukade erop. Maak met een ring een taartje van selderijpuree. Leg deze links boven de sukade. Dresseer de rode biet op het bord. Garneer met kervel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels