artikel

Hachee met Leidse hutspot

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
400 g runderpoulet
3 uien
50 g boter
5 eetlepels bloem
2 laurierblaadjes
6 peperkorrels
1/2 liter runderbouillon
4 kruidnagels
2 eetlepels witte wijnazijn
snufje zout
aardappelmeel
Groentemengsel
100 g spek (ongerookt (zuurkoolspek)
1 pot witte bonen (zonder vocht)
750 g winterwortel
3 grote uien
snufje zout
snufje peper
300 g pastinaken (crémekleurige wortel met enigzins zoete smaak, vervang anders door aardappelen)

Hachee met Leidse hutspot

Bereiding
1. Pel en snijd de uien in ringen. Verhit de boter en fruit hierin de ui lichtgeel.

2. Voeg dan de runderpoulet toe en laat alles mooi bruin bakken. Strooi de bloem erover en roer deze goed door de boter, zodat de bloem er geheel in opgenomen wordt.

3. Voeg 1 eetlepel azijn, de laurierbladen, peperkorrels en kruidnagels toe. Giet zoveel hete bouillon erbij totdat het vlees onderstaat. Laat het gerecht met het deksel op de pan heel zacht gaar stoven gedurende 90 minuten.

4. Schep het vlees af en toe om. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe.

5. Bind de hachee zonodig met wat allesbinder. Serveer samen met de Leidse hutspot.

Bereidingswijze Leidse hutspot:
1. Was en schrap de wortel en pastinaak en snijd in dunne reepjes. Pel en snipper de uien.

2. Doe alles in een ruime pan met een flinke bodem water, voeg het zuurkoolspek toe en laat alles in ca. 30 minuten door en door gaar stoven.

3. Giet het overgebleven vocht af en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.