artikel

Haringtips

Horeca

Het is weer zover: tijd voor haring, en dus tijd om de belangrijkste haringregels weer eens onder de aandacht te brengen. De beste haring komt zo uit de ton en vers van het mes. Schoongemaakte haring mag niet al te lang blootstaan aan de open lucht, omdat de onverzadigde vetten van de haring snel oxyderen. Daardoor gaat de smaak snel achteruit.

Op de foto wordt haring gekaakt.

Haring is een bederfelijk product, daarom een aantal tips voor het omgaan met voorverpakte, schoongemaakte haring:

  • Beperk zo veel mogelijk het contact met de omgevingslucht, dus werk zo veel mogelijk direct vanuit de vacuüm- of gasverpakking.
  • Zorg in het hele traject voor een ononderbroken koelketen. De temperatuur mag nooit hoger komen dan 7°C.
  • Ontdooide haring is in gesloten verpakking maximaal 48 uur houdbaar.
  • Na het openen van de verpakking dient de haring dezelfde dag nog te worden geconsumeerd.
  • Houd de haring (voor het verwerken) zo lang mogelijk in afgesloten verpakking in de koeling.
  • Gebruik een vork of tang om de haring te pakken; voorkom contact met de handen.
  • Haring die gepresenteerd is in een niet-gekoelde ruimte, is niet meer geschikt voor hergebruik.