artikel

Hartige taart

Horeca

Ingrediënten:
250 g gehakt
40 g boter
1 teentje knoflook, geperst
2 preien, in dunne ringen
zout en versgemalen peper
1 blikje croissantdeeg
3 eieren
4 eetl. slagroom
100 g geraspte oude kaas
verder: 1 lage taartvorm van 24 cm

Hartige taart

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak hierin het gehakt in ca. 5 minuten rul. Voeg knoflook en preiringen toe en bak deze ca. 5 minuten mee. Breng de gehaktvulling op smaak met zout en peper en laat deze afkoelen.

2. Vet ondertussen de taartvorm in met 15 g boter. Bekleed de taartvorm met croissantdeeg en druk de deegnaden goed aan.

3. Klop in een kom de eieren met slagroom, zout en peper los. Schep het afgekoelde gehaktmengsel in de taartvorm en giet het eimengsel over de vulling. Strooi de kaas over de taart en bak de taart in ca. 25-30 minuten in het midden van de oven gaar.

4. Snijd de taart in 8 punten en verdeel de taartpunten over 4 borden.