artikel

Hartjesrecepten

Horeca

IJshartIngrediënten voor 5 personen 1 liter bosvruchtensorbetijs 400 gr. caké in dunnen plakken 100 gr. frambozen hartvormen Bereidingswijze:Vul de hartvormen op met de cake. Snijd de plakjes bij om de hartvorm geheel te vullen. Bedek de cakehartjes met sorbetijs. Garneer af met frambozen. Bietensoep met hartcroutonsIngrediënten voor 5 personen: 3 eetlepels boter 400 gr. rode […]

ijshartIJshart
Ingrediënten voor 5 personen

  • 1 liter bosvruchtensorbetijs
  • 400 gr. caké in dunnen plakken
  • 100 gr. frambozen
  • hartvormen

Bereidingswijze:
Vul de hartvormen op met de cake. Snijd de plakjes bij om de hartvorm geheel te vullen. Bedek de cakehartjes met sorbetijs. Garneer af met frambozen.

Bietensoep met hartcroutons
Ingrediënten voor 5 personen:

  • 3 eetlepels boter
  • 400 gr. rode bietjes
  • 200 gr. mascarpone
  • 340 ml. kippenvleesbouillon
  • 1 theelepel suiker
  • 5 sneetjes witbrood gesneden in hartvormpjes

Bereidingswijze:
Verhit in een soeppan de helft van de boter. Bak hierin de bietjes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste minuut tomatenpuree en de helft van de mascarpone toe.

Schenk de bouillon en 750 ml water erbij en breng het geheel aan de kook. Breng de soep op smaak met peper en eventueel suiker. Laat de soep op een laag vuur 15 minuten doorkoken.

Steek uit elke snee brood 2 hartjes. Besmeer het brood aan beide zijden met de rest van de boter. Bak de broodhartjes aan beide zijden krokant en goudbruin in een koekenpan.Laat de broodhartjes uitdampen op een rooster en besmeer ze vervolgens met de rest van de mascarpone. Verdeel de soep over vijf diepe borden en leg op ieder bord 2 hartjescroutons.

Hartenlasagna met tomatengehaktsaus
Ingrediënten voor 5 personen:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr. rundergehakt
  • 400 gr. tomatenblokjes
  • 1 theelepel suiker
  • 5 verse lasagnavellen
  • 100 gr. grana padano, geraspt
  • 5 blaadjes basilicum

Bereidingswijze:
Breng in een zeer ruime pan water met 2 theelepels zout aan de kook. Verhit intussen in een braadpan de olie. Fruit in deze pan op een middelhoog vuur de ui. Voeg de knoflook toen en fruit deze kort mee. Voeg het gehakt toe aan het uimengsel en bak het geheel omscheppeld rul.

Roer de tomatenpuree door het gehakt en bak het even mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de saus op smaak met suiker, zout en peper. Laat de saus met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes sudderen.

Snijd uit elk lasagnevel 2 grote harten. Laat de lasagneharten één voor één in een pan met kokend water glijden. Blijf in de pan roeren met een pollepel om er voor te zorgen dat de harten niet aan elkaar blijven plakken. Kook de lasagneharten in 3-4 minuten beetgaar.

Leg op elk bord 1 lasagnehart. Schep de tomatensaus erop en dek dit af met nog een lasagnehart. Bestrooi de harten met grana padano en garneer het geheel af met basilicum.