artikel

Het huwelijk van de engel en de boer

Horeca

Het huwelijk van de engel en de boer is een Chinees gerecht dat bestaat uit tongfilet met lamsvlees.Ingrediënten voor 4 personen:
Tongfilet:
450 g visfilet (rode baars)
125 ml gehakte lamspasta
1/2 bosje lente-ui
2 lepels Chinese rijstwijn
2 lepels sojasaus
1/4 theelepel ve-tsin
1 lepel sesamolie
1/2 lepel Chekiangazijn
300 ml bouillon
slaolie
zout
peper
eiwit
maïzena

Lamsvlees:
500 g gehakt lamsvlees
125 g gehakte verse gember
250 g gehakte knoflook
350 g gehakte sjalotjes
1 blik ingelegde kool
1 blik dongcai
125 g kleine gedroogde garnalen (zacht geweekt in rijstwijn)
350 g gemalen sojabonensaus
375 g paprikapoeder
25 g poeder van gedroogde peper
35 g fijngehakte Sichuan-peper
250 g rodewijnmelasse (eventueel te vervangen door 125 g tomatenpuree en 75 g Fenjiu-wijn)
3 lepels slaolie

Het huwelijk van de engel en de boer

Bereidingswijze:
Snijd de visfilet in vier stukken. Marineer deze met zout, peper, eiwit en maïzena.

Verhit de olie in een wok en bak de vis tot deze 50 à 60 procent gaar is.

Schep de olie weg en giet rijstwijn, sojasaus, bouillon en lamsgehakt in de wok. Kook alles op een middelmatig vuur tot de smaak in het vlees is getrokken.

Schep de vis op een schaal.

Kook de rest van de saus in de wok op hoog vuur totdat het een dikke saus geworden is. Doe er de azijn en sesamolie bij.

Schep de saus over de vis. Strooi wat fijngehakte uien over het gerecht.

Lamsvlees:
Bak eerst met 1 lepel olie het lamsvlees, totdat het vlees helemaal droog en korrelig is.

Neem een andere wok en kook met twee lepels olie de gember, uien, rode peper en Sichuanpeper, totdat de olie helemaal rood is.

Schep nu de andere ingrediënten erbij en kook alles tot een dikke saus.