artikel

Het oranje spektakel breekt weer los

Horeca

Voor Nederlanders is het WK Voetbal één groot feest. Veel mensen vieren dat in de horeca. Verras hen eens door op de wedstrijddagen een overheerlijk Oranje-gerecht op het menu te zetten. Simpel te creëren met koelverse maaltijdcomponenten en wat kleine toevoegingen.

Het oranje spektakel breekt weer los

De eerste helft
Pomodorisoep met appeltjes van oranje
Pittige aftrap: soep van Italiaanse pomodori tomaten met mandarijntjes, sambal en jus d’orange

of
Hollandse kaassoep met oranje noppen
Onze jongens’eigen soep met een milde kaassmaak met bleekselderij, ham en pompoenblokjes

De rust
Inkoppertje van Oranje
Die gaat er wel in.. Gevulde oranje paprika met risotto funghi, gegratineerd met Hollandse kaas.

De tweede helft
Oranjeschotel
Malse stukjes in rode wijn gestoofd rundvlees in een saus met ui en verse champignons met paprika, bospeen en pompoenblokjes, geserveerd met Hollandse krieltjes, een feestelijke oranjeschotel.
of
Balletjes in het gras
Het balbezit blijft bij oranje: met een heerlijk gerecht van kalfsgehaktballetjes in een traditionele Toscaanse tomatensaus, op een bedje van rucola en pasta pesto.
of
SpitsGoals
Varkensoester in witte wijnsaus, op een bedje van aardappelpuree met zongedroogde tomaatjes, geserveerd in een spitskoolblad.
of
De finale
Een heerlijke verrassing: Braziliaanse stoverij van gemarineerd rundvlees, groenten zoals wortel, cassave en courgette met oranje abrikozen, geserveerd met een meergranen kampioentje.