artikel

Hete balletjes met pittige tomatensaus

Horeca

Ingrediënten:
1 ui
1 grote vleestomaat
4 eetl. slaolie
5 eetl. zoetzure rode pepersaus (chilisaus)
200 g rundergehakt (of half-om-half gehakt)
1 eetl. gehaktkruiden
2 eetl. paneermeel
2 eetl. koffieroom
3 eetl. fijngehakte peterselie
zout, peper

Hete balletjes met pittige tomatensaus

Bereidingswijze:
1. Hak de ui fijn.

2. Snijd de tomaat in stukjes.

3. Verhit 2 eetl. olie in een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de ui 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze, onder geregeld roeren, 10 minuten op een hoog vuur.

4. Voeg 3 eetl. chilisaus, 1 eetl. peterselie, een snufje zout en wat peper toe. Laat de saus afkoelen.

5. Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het paneermeel, de koffieroom, 2 eetl. chilisaus en 2 eetl. peterselie.

6. Vorm van het gehakt 12 kleine balletjes.

7. Verhit 2 eetl. slaolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar (ca. 10 minuten). Serveer ze koud of warm met de pittige tomatensaus.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels