artikel

Hete balletjes met pittige tomatensaus

Horeca

Ingrediënten:
1 ui
1 grote vleestomaat
4 eetl. slaolie
5 eetl. zoetzure rode pepersaus (chilisaus)
200 g rundergehakt (of half-om-half gehakt)
1 eetl. gehaktkruiden
2 eetl. paneermeel
2 eetl. koffieroom
3 eetl. fijngehakte peterselie
zout, peper

Hete balletjes met pittige tomatensaus

Bereidingswijze:
1. Hak de ui fijn.

2. Snijd de tomaat in stukjes.

3. Verhit 2 eetl. olie in een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de ui 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze, onder geregeld roeren, 10 minuten op een hoog vuur.

4. Voeg 3 eetl. chilisaus, 1 eetl. peterselie, een snufje zout en wat peper toe. Laat de saus afkoelen.

5. Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het paneermeel, de koffieroom, 2 eetl. chilisaus en 2 eetl. peterselie.

6. Vorm van het gehakt 12 kleine balletjes.

7. Verhit 2 eetl. slaolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar (ca. 10 minuten). Serveer ze koud of warm met de pittige tomatensaus.