artikel

Hete bliksem

Horeca

Ingrediënten 400 gr licht gerookt, doorregen spek 750 gr zoete appels 750 gr zure appels 1-1/2 kg aardappelen Peper BereidingswijzeZet het spek met water op en kook het 30 minuten voor. Schil de appels en snijd de klokhuizen eruit. Schil en was de aardappelen en leg ze met het spek in de pan. Leg de […]

Hete bliksem

Ingrediënten
400 gr licht gerookt, doorregen spek
750 gr zoete appels
750 gr zure appels
1-1/2 kg aardappelen
Peper

Bereidingswijze
Zet het spek met water op en kook het 30 minuten voor. Schil de appels en snijd de klokhuizen eruit. Schil en was de aardappelen en leg ze met het spek in de pan. Leg de appels erop en kook alles 25 minuten. Haal het spek uit de pan en stamp de aardappelen en de appels samen fijn. Voeg naar smaak peper toe. Snijd het spek in plakken en leg die op de stamppot. Bij hete bliksem smaakt een plak gebakken bloedworst of rolpens met daarop een gebakken plak appel goed.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels