artikel

Holland Festival in Amsterdam

Horeca

Het Holland Festival is een jaarlijks terugkerend cultureel evenement in Nederland. Sinds de oprichting in 1947 streeft het Holland Festival naar het presenteren van actuele en vernieuwende podiumkunsten – muziek(theater), toneel, dans – zowel in de meer klassieke zin als experimenteel.

Holland Festival in Amsterdam

In die formule passen zowel producties en makers die hun kwaliteit hebben bewezen en naam hebben gemaakt, als gedurfde en onbekende kunstuitingen van veelal jonge en (nog) onbekende theatermakers.

Tijdens het festival zijn er zo’n dertig producties in tachtig voorstellingen te zien. Incidenteel neemt het Holland Festival ook beeldende kunstvormen en film op in het programma. Het Festivalcentrum in de Stadsschouwburg van Amsterdam is steeds het hart van het festival. Hier kan de festivalganger terecht voor eten, drinken, voor- en napraten en kaartverkoop.

Kijk voor het programma en de locaties op www.hollandfestival.nl

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels