artikel

Hollands meerzadenbroodje met kaas

Horeca

Ook het aloude Hollands broodjes kaas is aan trends onderhevig. Met een meerzadenbroodjes bijvoorbeeld, komt de smaak van kaas extra tot z’n recht.

Hollands meerzadenbroodje met kaas

Ingrediënten voor 2 broodjes
2 meerzadenbroodjes
2 eetlepels zachte boter
2 eetlepels abrikozenjam
1 eetlepel Zaanse mosterd
4 plakjes gesneden jongbelegen mosterdkaas
½ bakje tuinkers

Roer in een kommetje de boter, abrikozenjam en mosterd door elkaar. Snijd de meerzadenbroodjes open en besmeer de snijvlakken royaal met het botermengsel. Snijd de korstjes van de kaas en vouw de plakjes losjes dubbel. Leg een plakje kaas op de onderkanten van de broodjes. Verdeel de tuinkers erover en leg er weer een plakje kaas losjes dubbelgevouwen op. Leg hierop de bovenkanten van de broodjes.

Bereidingstijd: 10 minuten

Morgen het recept voor een Mexicaanse kaassoep met kruide broodstengels.

Wil je nu nog meer broodrecepturen bekijken?Ga dan naar www.brood.net
De site van het Voorlichtingsbureau Brood.