artikel

Hollandse garnalenkroket met witte asperges

Horeca

Ingrediënten:

  • 1 Hollandse Garnalenkroket(60 gram)
  • 4 witte asperges
  • 8 eetlepels roomboter
  • 2 eieren
  • 50 gram krielaardappelen
  • 50 gram spinazie
  • 1 cherry tomaat

Bereidingswijze:
Schil de asperges en kook de schillen in ruim water, gebruik dit vocht omde asperges te koken, voeg wat zout, boter en suiker toe.

Kook de aardappeltjes, de eieren en de spinazie.Als de eieren koud zijn, het eiwit en daarna het eigeel door een keukenzeefdrukken.

Stoof de spinazie en de aardappeltjes in aparte pannen met gesmolten boter enbreng ze op smaak met peper en zout. Smelt de overige boter in een pan en laatdeze niet te heet worden.

Frituur de kroket goudbruin, dresseer de asperges, aardappeltjes, het eigeelen het eiwit en de spinazie op een bord en giet de boter er omheen.Plaats hierop de kroket en decoreer het geheel met wat kervel en eencherry tomaat.