artikel

Hollandse venkel

Horeca

In juni begint het seizoen van venkel van Nederlandse bodem. Dit tweejarige kruidachtige gewas komt oorspronkelijk uit de mediterrane landen. In Nederland is er sinds 1979 venkelteelt. Door het koele zeeklimaat gedijt het alleen in de zomer. Venkel bevat weinig calorieën, is vetvrij en een bron van mineralen. Venkel bevordert de spijsvertering. Spring daar op in en serveer uw gasten bijvoorbeeld een venkelcappuccino.

Hollandse venkel

Meer weten? Surf naar de nieuwe site van de venkeltelers van Zuid-Oost Nederland: www.venkel.nl.

Een aantal van de beste recepten van deze site kunt u nu ook op www.zibb.nl/horeca bekijken.

Cappuccino van venkel
Venkel-Boerenkaastaart
Gevulde Venkelschuitjes

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels