artikel

Horeca Journal en Wolfslaar organiseren: grote Ham Proeverij

Horeca

De Salon van de Smaak is een nieuw initiatief van Landgoed Wolfslaar te Breda. Dinsdag 1 juni is speciaal gereserveerd als vakdag waarop ook Horeca Journal aanwezig zal zijn. De culinaire redactie organiseert dan in samenwerking met Wolfslaar en OP&P uit Utrecht een grote (rauwe-) ham proeverij. Er is nog veel meer te proeven en te doen.

Horeca Journal en Wolfslaar organiseren: grote Ham Proeverij

Ham proeverij: 12.00 uur – 14.00 uur – 16.00 uur
Na onze eerdere spraakmakende besloten proeverijen gaan we dus nu groot en live. We gaan proeven in drie groepen.. Eerst zal Pieter Punter van OP&P iets vertellen over proeven in het algemeen en een kleine smaaktest met u doen. Daarna zullen zes rauwe hammen worden geproefd; de ‘uitslag’ zal per groep bekend worden gemaakt. In het volgende nummer van Horeca Journal besteden we er uitgebreid aandacht aan. Deze proeverij wordt mede mogelijk gemaakt door Ven Internationale Versmarkt, waarvoor onze dank.

Nog meer workshops* : 12.00 uur – 14.00 uur – 16.00 uur
Malt whisky nosing & tasting i.s.m. Classic Malts of Scotland

Theecultuur i.s.m. Thieme’s Echte Thee

Olijfolie proeverij i.s.m. Oildrops

Wijnproeverij Chateau Giscours en Chateau du Tertre * i.s.m.Wijnkoperij Okhuysen

Port, wijn en premium sherry’s van Osborne Mumm Champagnes door de jaren heen *

Rémy Martin Cognac proeverij i.s.m. Maxxium Dow’s (vintage) port i.s.m. Oud Reuchlin & Boelen

Gaat u krachtig fruit, lekker zoet en een verfijnde lange afdronk niet uit de weg? Wijn & Spijs proeverijen i.s.m. het Gastvrijheidsgilde (Met Thérèse Boer, Jac Wezenbeek en Han Hidalgo)

Ruinart vintage Champagnes * i.s.m. Wijnkooperij De Lange (Met Edwin Raben )

En kookdemonstraties:
11.00 uur Albert Kooy
12.30 uur Carlo Chantre restaurant de Zwaan in Etten-Leur *
14.00 uur Andreas Madrigal van restaurant Balzac in Madrid
15.30 uur Leden van het gastvrijheids – en het koksgilde
17.00 uur André Mol Best Western Lage Vuursche voorheen Kaatje bij de Sluis **)

*Voor enkele workshops wordt een toeslag * berekend van € 5,= tot € 10,= . Reserveren voor de workshops is niet mogelijk, plaats is op volgorde van binnenkomst.

Salon van de Smaak, Landgoed Wolfslaar, Wolfslaardreef 100-102, 4803 EV Breda, tel. 076 560 80 00 www.salonvandesmaak.com Dinsdag 1 juni: 11.00 uur – 18.00 uur / toegang voor vakmensen: 10 Euro (i.p.v. 30 Euro)