artikel

IJsvak 2003, dé Nationale IJsbeurs

Horeca

De Stichting Activiteiten Fastfoood- en IJsbedrijven, verbonden aan de sector Fastfood-en IJsbedrijven van KHN organiseert op 18 en 19 februari weer de IJsvak 2003. Tijdens deze dagen vindt u hier alles op het vakgebied van de ambachtelijke ijsbereider en ijsverkopende ondernemers.

IJsvak 2003, dé Nationale IJsbeurs

Vakwedstrijden
Op dinsdag 18 februari, tijdens de eerste dag van IJsvak 2003, vindt de vakwedstrijd ‘De Gouden IJsspatel’plaats. Naar verwachting zullen zo’n 75 ijsbereiders uit binnen- en buitenland met elkaar wedijveren wie het beste ijs heeft gedraaid. Ieder jaar staat er één smaak centraal, dit jaar zal dat zijn; cocos. De tweede dag, op 19 februari, wordt er gestreden om ‘De Gouden IJscoupe’. Uiteindelijk zal de hoogst scorende over deze twee dagen zich ‘De IJssalon van het Jaar’ mogen noemen.

Wereldrecordpoging
Tijdens de IJsvak, en wel op woensdag 19 februari, wordt de grootste ambachtelijke IJscoupe ooit gepresenteerd. Deze ‘wereldcoupe’, een recordpoging die mogelijk ook in het Guiness Book of Records zal worden genoteerd, heeft tot doel het ambachtelijke ijsmaken in het zonnetje te zetten en publiciteit voor onze branche te genereren. De ‘wereldcoupe’ is een initiatief van Koninklijk Horeca Nederland en Grobak de IJsspecialist. De ‘wereldcoupe’ wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met fabrikanten, toeleveranciers en de top van de ambachtelijke ijsbereiders/-salons, die sinds kort op promotioneel gebied samenwerken onder de noemer ‘De IJsmaker’. Door deze recordpoging wordt dit laatstgenoemde initiatief nadrukkelijk onder de aandacht gebracht.

Feestavond
Op de eerste avond van de beurs wordt er ook deze keer weer een sensationele feestavond georganiseerd, met een dinerbuffet en natuurlijk het spectaculaire IJsbuffet. Het Orkest Trend verzorgd de muzikale omlijsting van de avond.

Programma 18 februari 2003
10.00 uur: Opening Beurs
10.30 uur: Ontvangst deelnemers vakwedstrijd ‘De Gouden IJsspatel’ in de Montrealzaal
13.00 uur: Gratis lunch in beursruimte
16.30 uur: Laatste keer ijsproeven door jury
17.00 uur: Bekendmaking prijswinnaars ‘De Gouden IJsspatel’
17.30 uur: Toasten op Prijswinnaars
19.00 uur: Aanvang feestavond met muziek van Orkest Trend
19.30 uur: Aanvang warm en koud buffet
21.30 uur: Verrassend IJsbuffet
24.00 uur: Einde muziek
00.30 uur: Einde feestavond

Programma 19 februari 2003
10.00 uur:
Opening beurs
10.30 uur: Start Wereldrecordpoging ‘De grootste IJscoupe’
12.00 uur: Ontvangst en inschrijving deelnemers wedstrijd
12.30 uur: Finale Wereldrecordpoging
13.00 uur: Gratis lunch in beursruimte Aanvang wedstrijd ‘De Gouden IJscoupe’
16.30 uur: Einde vakwedstrijd ‘De Gouden IJscoupe’, Aanvang borrel en muziek
17.00 uur: Prijsuitreiking ‘De Gouden IJscoupe’
17.15 uur: Bekendmaking van de ‘IJssalon van het jaar 2003’
18.00 uur: Einde Beurs

Toegangsprijs:
De toegangsprijs voor de beurs bedraagt € 16,-. Voor dit bedrag kunt u tevens gebruik maken van een uitgebreid lunchbuffet dat op de beursvloer wordt geserveerd. Het is niet noodzakelijk om vooraf kaarten te bestellen; u kunt bij de ingang van de beurs uw kaarten kopen. De kosten voor deelname aan de feestavond bedragen € 37,50. Hiervoor dient u zich wel vooraf in te schrijven. De kosten voor deze avond kunt u op de dag zelf voldoen. Indien u wilt overnachten bij Hotel van der Valk, dan kunt u rechtstreeks uw kamer boeken bij het hotel op telefoonnummer: 0347-325928.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels