artikel

In pancetta geroosterde knolselderij met waterkers

Horeca

Ingrediënten voor 12 stuks: 1/2 kleine knolselderij 2 laurierblaadjes 12 plakjes pancetta 1 bosje waterkers 3 eetl olijfolie 1 eetl balsamico-azijn peper en zout Benodigdheden: gloeiend houtskoolvuurtje *pancetta is een Italiaanse speksoort. Vervang de pancetta eventueel door bacon. Bereidingswijze: Schil en was de knolselderij en snijd hem vervolgens in kleine blokjes. Droog de blokjes met […]

Ingrediënten voor 12 stuks:
1/2 kleine knolselderij
2 laurierblaadjes
12 plakjes pancetta
1 bosje waterkers
3 eetl olijfolie
1 eetl balsamico-azijn
peper en zout
Benodigdheden:
gloeiend houtskoolvuurtje
*pancetta is een Italiaanse speksoort. Vervang de pancetta eventueel door bacon.

Bereidingswijze:
Schil en was de knolselderij en snijd hem vervolgens in kleine blokjes. Droog de blokjes met keukenpapier en meng met de verkruimelde laurierblaadjes. Laat het geheel 30 minuten intrekken.

Spreid de plakjes pancetta uit op het werkblad en schep op ieder plakje wat knolselderijblokjes. Vouw de pancetta zorgvuldig dicht en rooster de gevulde pancetta op de barbecue tot de knolselderij gaar en de pancetta krokant is.

Was en droog de waterkers. Klop een dressing van de olie, azijn, peper en zout en meng hier de waterkers door. Serveer de waterkerssalade samen met de geroosterde gevulde pancetta.

Terug naar receptenoverzicht…