artikel

Indische koolvisfilet met spitskool en tomaat

Horeca

Ingrediënten 600 g koolvis1 spitskool4 tomaten1 ui2 teentjes knoflook2 els azijn4 els ketjap manis1 theel sambal oelek2 els fijngehakte bladselderij6 els slaolie BereidingSnijd vis in stukken van ca. 4 centimeter. Was onder de koude kraan en laat de filets in een vergiet even uitlekken.Snijd spitskool in smalle repen. Leg tomaten 12 tellen in kokend water, […]

Ingrediënten
600 g koolvis
1 spitskool
4 tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
2 els azijn
4 els ketjap manis
1 theel sambal oelek
2 els fijngehakte bladselderij
6 els slaolie

Bereiding
Snijd vis in stukken van ca. 4 centimeter. Was onder de koude kraan en laat de filets in een vergiet even uitlekken.Snijd spitskool in smalle repen. Leg tomaten 12 tellen in kokend water, spoel koud af en trek velletjes eraf. Halveer tomaten en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en teentjes knoflook. Meng de azijn met de ketjap, de sambal en de selderij.

Verhit 3 eetlepels olie in wok of ruime braadpan en roerbak de stukjes vis 3 minuten op een hoog vuur. Neem vis uit de pan.Voeg nog 2 eetlepels olie aan de pan toe en roerbak hierin de stukjes vis 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomaat, de vis en het ketjapmengsel toe en roerbak het gerecht nog 2 minuten.
Serveer met witte rijst.

Ingrediënten
600 g koolvis
1 spitskool
4 tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
2 els azijn
4 els ketjap manis
1 theel sambal oelek
2 els fijngehakte bladselderij
6 els slaolie

Bereiding
Snijd vis in stukken van ca. 4 centimeter. Was onder de koude kraan en laat de filets in een vergiet even uitlekken.Snijd spitskool in smalle repen. Leg tomaten 12 tellen in kokend water, spoel koud af en trek velletjes eraf. Halveer tomaten en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en teentjes knoflook. Meng de azijn met de ketjap, de sambal en de selderij.

Verhit 3 eetlepels olie in wok of ruime braadpan en roerbak de stukjes vis 3 minuten op een hoog vuur. Neem vis uit de pan.Voeg nog 2 eetlepels olie aan de pan toe en roerbak hierin de stukjes vis 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomaat, de vis en het ketjapmengsel toe en roerbak het gerecht nog 2 minuten.
Serveer met witte rijst.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels