artikel

Inktvisringen in tomatensaus

Horeca

Ingrediënten:

  • 600 gr inktvisringen
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 250 ml witte wijn
  • 4 tomaten
  • 400 gr tomaten
  • snufje basilicum
  • 2 el tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • snufje cayennepeper
  • snufje paprikapoeder
  • 2 tl suiker
  • rijst of risotto

Bereidingswijze:
Spoel de inktvisringen af onder koud stromend water en dep ze droog. Snipper de knoflook en de ui fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Ontvel en prak de 400 gram tomaten fijn.

Bak de inktvisringen even aan in wat olie. Fruit de ui en de knoflook even mee en blus dan af met de witte wijn.

Voeg de tomaatstukjes met de geprakte tomaat toe een de inktvis. Maak pittig op smaak af met de kruiden en laat op laag vuur zachtjes sudderen tot de inktvisringen zacht zijn.