artikel

Interieurtips voor cafetaria’s

Horeca

Een cafetaria (ver)bouwen is een veelomvattende klus. De redactie van Snack-koerier verzamelde een aantal tips van twee in horecainterieurs gespecialiseerde bedrijven.

Interieurtips voor cafetaria’s

* Kies voor een ervaren horeca interieurbouwer. De prijs is wellicht hoger maar de levensduur langer.

* Betrek de interieurbouwer in een vroeg stadium bij de plannen. Hij kan de complete (ver)bouw begeleiden, dan is er een aanspreekpunt.

* Houd bouwvergadering en leg afspraken en data met bouwer loodgieter en andere leveranciers schriftelijk vast.

* Stem het interieur af op de doelgroep. Een zeer luxe interieur werkt op een a-locatie als klantentrekker maar kan bij een buurtcafetaria afschrikken.

* Plaats de kassa op een strategisch punt. Te dicht bij de ingang kan opstoppingen veroorzaken.

* Stem de ruimte tussen counter en bakwand af op de hoeveelheid personeel. Twee mensen hebben minder ruimte nodig dan acht.

* Om makkelijk schoon te kunnen maken moeten meubilair, counter en werkbladen zo min mogelijk naden hebben.

* Leg indien mogelijk een schrobput aan dat vergemakkelijkt de schoonmaak.

* Koelmotoren van bijvoorbeeld (ijs)-vitrines zijn (ook achteraf te verbouwen) elders te plaatsen. Dit voorkomt warmte en geluidsoverlast in de zaak.