artikel

Irish broth

Horeca

De bouillon van dit gerecht wordt van oudsher opgediend voor het vlees, waardoor het een deel van het hoofdgerecht van de maaltijd vormt.

Ingrediënten voor 6 personen:
900 gram lamshalsstuks, schoongemaakt
1,7 liter water
90 gram parelgort
zout en versgemalen zwarte peper
1 ui, fijngehakt
1 grote wortel, in plakjes
1 kleine koolraap, in blokjes
1 prei, in ringen gesneden
2 stengels selderij, gehakt
versgehakte peterselie om te garneren

Bereidingswijze:
Breng het vlees en het water aan de kook in een grote pan, schep het eventuele schuin af. Roer de parelgort, zout en peper erdoor, temper de warmtebron, leg een deksel op de pan en laat dit 1 1/2 uur trekken en schep af en toe het schuim eraf.

Neem het vlees uit de pan met een schuimspaan en laat dit iets afkoelen. Haal het vlees van de botten, gooi de botten en mogelijk vet of kraakbeen weg. Snijd het vlees in kleine stukjes, doe die terug in de pan en laat deze nog eens 20-30 minuten trekken tot het vlees weer goed doorgewarmd is. Maak de soep op smaak aaf en dien op, gegarneerd met gehakte peterselie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels