artikel

Italiaanse stamppot met rucola en paddestoelen

Horeca

Ingredienten olijfoliezout peperr pesto (van basilicum) 1 ½ kg aardappelen 1 krop Romaanse of Turkse sla1 bol mozzarella2 sjalotjes3 takjes basilicum 12 zwarte ontpitte olijven12 kerstomaatjes30 gr rucola 250 gr iets dikker gesneden Parmaham250 gr gemengde paddestoelen, bijv. oesterzwammen, kastanjechampignons en grotchampignons BereidingswijzeKook de aardappelen in water met iets zout in ± 30 min. gaar. […]

Italiaanse stamppot met rucola en paddestoelen

Ingredienten
olijfolie
zout
peper
r pesto (van basilicum)
1 ½ kg aardappelen
1 krop Romaanse of Turkse sla
1 bol mozzarella
2 sjalotjes
3 takjes basilicum
12 zwarte ontpitte olijven
12 kerstomaatjes30 gr rucola
250 gr iets dikker gesneden Parmaham
250 gr gemengde paddestoelen, bijv. oesterzwammen, kastanjechampignons en grotchampignons

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met iets zout in ± 30 min. gaar. Snijd de sla in reepjes, scheur de rucola kleiner. Snijd de paddestoelen in stukjes. Snipper de sjalotjes fijn en bak ze ± 3 min. in 30 ml. olijfolie. Voeg de paddestoelen toe en bak ze op hoog vuur ± 4 min. Snijd de mozzarella in blokjes en de kerstomaatjes in kwarten. Scheur de blaadjes van de basilicum kleiner, halveer de olijven en snijd de ham in reepjes. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep 30 gr. pesto en het paddestoelenmengsel door de puree en meng het goed. Schep nu de sla, rucola, olijven, kerstomaatjes, helft van de basilicum, mozzarella en ham luchtig door de stamppot en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de rest van de basilicum en serveer direct.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels