artikel

Jourmaan bel kourkoum

Horeca

Jourmaan bel kourkoum Soort recept Hoofdgerechten Soort keuken Tunesisch Aantal personen 4 Bereiding Snijd het meeste vet van de eendenborst af, breng op smaak met zout en peper, bak goed bruin en laat verder garen in de oven. Kook de okra’s in water gaar. Snijd de lente-ui en de aubergine in grove blokjes. Bak ze […]



Jourmaan bel kourkoum

Soort recept Hoofdgerechten

Soort keuken Tunesisch

Aantal personen 4


Bereiding

Snijd het meeste vet van de eendenborst af, breng op smaak met zout en peper, bak goed bruin en laat verder garen in de oven. Kook de okra’s in water gaar. Snijd de lente-ui en de aubergine in grove blokjes. Bak ze zacht in een pan met olijfolie en leg ze op het bord, met de in dunne tranches gesneden eendenborst ernaast. Breng op smaak met peper en zout. Warm de kalfsjus op met de kurkuma en de crème fraiche en dresseer dit op het bord.

Ingrediënten

1 stuks aubergine € 0,90
5 centiliter crème fraîche € 0,17
600 gram eendenborst € 9,74
2 deciliter kalfsjus € 2,96
5 gram kurkuma € 0,04
0,5 stuks lente-ui (bos) € 0,90
200 gram okra € 1,91
4,5 centiliter olijfolie € 0,23

Kostprijs € 16,85
Prijs p.p. € 4,21

bron: Misset Horeca
auteur: Ouerghi Abdestar