artikel

Kabeljauw en zalmpakketjes

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 300 g kabeljauwfilet 100 g zalmsnippers 200 g wijnzuurkool 8 plakjes bladerdeeg (diepvries) 6 eetlepels zure room peper 2 eetlepels fijngehakte peterselie Bereidingswijze:Zet de zuurkool op in een laagje koud water, breng het aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes koken. Afgieten en laten afkoelen. Laat de plakjes bladerdeeg […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g kabeljauwfilet
  • 100 g zalmsnippers
  • 200 g wijnzuurkool
  • 8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 6 eetlepels zure room
  • peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Bereidingswijze:
    Zet de zuurkool op in een laagje koud water, breng het aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes koken. Afgieten en laten afkoelen.

    Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 C. Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog.

    Snijd de kabeljauwfilet in stukjes van ca. 2 cm. laat de zuurkool goed uitlekken. Meng de zuurkool met de kabeljauw, de zalmsnippers, de zure room, een flinke snuf peper en de peterselie.

    Schep het zuurkoolmengsel in het midden van 4 plakjes bladerdeeg en houd zeker 1 1/2 cm van de randen vrij. Maak de randen een beetje nat met koud water. Rol de andere plakjes bladerdeeg iets uit. Leg ze over de zuurkoolbergjes op de andere plakjes bladerdeeg en druk de randen stevig op elkaar.

    Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.