artikel

Kalkoensalade met blauwe bessen

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram blauwe bessen
  • 500 gram kalkoenfilet
  • 2 eetlepels wokolie of roerbakolie
  • 1 eetlepel currypasta (pot)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 300 gram spinazie (panklaar)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen zeezout
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 rode ui
  • 150 gram feta

Bereidingswijze:
Snijd de kalkoenfilet in smalle reepjes of kleine blokjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en voeg de currypasta toe. Schep de kalkoen erdoor en roerbak 10 minuten. Sprenkel er citroensap over en bak nog 2 minuten.

Rooster intussen de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Schep de olijfolie met zeezout en balsamicoazijn door de spinazieblaadjes. Pel de rode ui en snijd deze in ringen. Snijd de feta in blokjes. Verdeel de spinazie en rode ui over 4 diepe borden. Schep de kalkoen op de spinazie en verdeel de blauwe bessen, pijnboompitten en feta erover. Lekker met naanbrood of ciabatta.

Variatietips:

  • Vervang kalkoen door biefstuk (roerbaktijd is dan 5 minuten).
  • In plaats van spinazie is eikenbladsla ook heel geschikt.