artikel

Kersensoep met kaneelcrème

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 citroen
  • 500 gram kersen zonder pit
  • 1/2 liter rode wijn
  • 1 klein kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 50 gram suiker
  • 1,5 eetlepel aardappelmeel
  • 200 gram mascarpone
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepel sinaasappellikeur

Bereidingswijze:
Boen de citroen schoon en halveer deze. Rasp van én helft de schil en pers de andere helft. Voeg het citroensap met citroenrasp bij de kersen met sap, de wijn, kaneelstokje, kruidnagels en suiker.

Kook de soep zachtjes 5 minuten. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels. Roer het aardappelmeel glad met een scheutje water en voeg dit al roerende bij de soep zodat deze licht blindt. Laat de soep afkoelen en zet deze daarna minimaal 1uur in de koelkast.

Klop de mascarpone los met kaneelpoeder en sinaasappellikeur. Schep de kersensoep in glazen met daarop kaneelcrème.