artikel

Keukenhof verwacht 100.000 minder bezoekers

Horeca

LISSE – De Keukenhof in Lisse verwacht dit jaar 100.000 bezoekers minder te trekken door de Floriade bij Hoofddorp. Bovendien houdt de bloementuin, die voorgaande jaren nog 800.000 bezoekers ontving, rekening met de gevolgen van de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september en de internationale aarzeling om te vliegen, aldus een woordvoerster.

De Keukenhof hoopt dat de bezoekers van de Floriade ook naar de bloementuin komen. ‘Hoewel een formele samenwerking met de Floriade onmogelijk was, mag je verwachten dat die link door menigeen wordt gelegd. Per slot van rekening liggen we hemelsbreed maar een paar kilometer van elkaar vandaan.’ Ook hoopt de Keukenhof van de toestroom van toeristen naar andere belangrijke evenementen in Nederland te profiteren, zoals de Van Gogh/Gauguin-tentoonstelling in Amsterdam. De Keukenhof is sinds donderdag 21 maart weer open.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels