artikel

Kim Veldman

Horeca

Op veertienjarige leeftijd maakt Kim Veldman haar horecadebuut als kamermeisje bij hotel-restaurant de Stadsherbergen. Twaalf jaar later roept Lekker 2005 haar uit als meest veelbelovende gastpersoon van Nederland. De zesentwintigjarige, werkzaam bij Restaurant de Leest te Vaassen, volbracht haar stage bij de Librije en maakt tegenwoordig wandelingetjes door haar eigen wijnkelder. Een mooie carrière, die de redactie van Zibb.nl/horeca eert met de titel Talent van de Week.

Kim Veldman

Opleiding?
MAVO, daarna KMHO en SVH aangevuld met een Vinologenopleiding.

Horecadebuut?
Als veertienjarige bij hotel-restaurant De Stadsherberg te Franeker.

Leermeester?
Iedere leermeester heeft z’n eigen stijl en charme, daar moet je zelf bepaalde dingen uithalen.

Inspiratiebron?
Door veel uit eten te gaan, vooral in het buitenland.

Droomgerecht?
Heb ik niet, het is maar net waar ik zin heb op een bepaald moment. Ik lust bijna alles.

Waar zou je het liefst willen werken?
In onze eigen zaak maar dan wel als het helemaal is zoals we het willen hebben, we hebben nog een hoop plannen die we willen realiseren.

Ergernis op je werkplek?
Mensen die weinig interesse tonen en geen emotie hebben met dit vak.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
Wij bestaan pas 2,5 jaar en hebben al een hoop lofuitingen mogen ontvangen van de pers, collega’s en onze gasten. Wat wil je nog meer?

Iets willen overdoen?
Ik zou het echt niet weten.

Beste horecabeslissing ooit?
Een lerares op school vroeg aan mij of ik er wat voor voelde om mijn stage te volbrengen bij de Librije, even heb ik getwijfeld of ik hier geschikt voor was, nu ben ik blij dat ik dat toen heb gedaan.

Spijt van?
Ik heb een poosje mijn opleiding verwaarloost en meer aandacht besteed aan uitgaan en werken. Daar heb ik nu spijt van.

Allerliefste bezit?
Onze wijnkelder. Ik denk dat ik blijk mag zijn dat we zo’n ruimte hebben. Je kunt er heerlijk rondlopen en nadenken over wat je gaat schenken.

Welk misverstand bestaat er over jou?
Mensen denken vaak dat ik ouder ben.

Over tien jaar….
hoop ik met net zoveel plezier en enthousiasme m’n werk te doen als nu.

Als ik ‘s ochtends naar mijn werk ga denk ik….
Wat gaan we vandaag allemaal weer beleven?