artikel

Kipfilet met tomatensaus en paprika

Horeca

Hoofdgerecht voor 4 personen
2 kipfilets
zout
peper
60 g boter of margarine
60 ml sesamolie
4 gehakte rode uien
4 teentjes kleingesneden knoflook
8 dl tomatensaus
4 groene+rode paprika in reepjes,
12 ml Worcestershiresauce of tabasco
100 g taugé of alfalfa.

Kipfilet met tomatensaus en paprika

Bereiding
Bestrooi de kip met de kruiden.
Verwarm de boter met de olie in de pan.
Bak hierin de kip rondom goudbruin.
Voeg alle overige ingrediënten behalve de taugé toe.
Verwarm dit ca. 15 minuten.
Voeg de taugé toe en reken nog 5 minuten.

Lekker met: gekookte rijst vermengd met doperwten+maïs en een gemengde salade met alfalfa.
Kiptip: ook lekker met kipfilet in reepjes of blokjes.
Wijntip: rode Argentijnse.