artikel

Kreeft en zwezerik met aardappelcrème, schaaldierenjus en basilicum

Horeca

Ingrediënten
1 kreeft à 500 g
120 g kalfszwezerik
80 g uienconfit
100 g aardappelen (kruimig kokend)
50 g boter
30 g melk
0,5 dl basilicumolie
0,5 dl schaaldierenjus

Bereiding
Bereid een aardappelcrème (puree) van aardappelen, boter en melk. Breng op smaak met zout en houd de puree warm.

Konfijt (kook) de uiringen zachtjes in iets boter en room; breng op smaak met peper en zout en houd warm.

Stoom de kreeft in 7 minuten gaar. Pel de kreeft en houd het vlees warm.

Maak van de gare zwezerik ‘nootjes’, haal ze door de bloem en bak ze in schuimende boter goudbruin en krokant.

Verwarm de schaaldierenjus. Schep een lepel aardappelcrème op een voorverwarmd bord en aan weerszijden de uienconfit. Schik de kreeft en de zwezerik op de uienconfit. Lepel er de schaaldierenjus en de basilicumolie aan weerszijden langs.
Terug naar receptenoverzicht…