artikel

Krokante tuile met zoete aardappelmousse, zomerfruit en chocoladesaus

Horeca

Ingrediënten
250 g bataten
2,5 dl melk
1 vanillestokje
10 g honing
25 g suiker
7 gr gelatinepoeder
5 cl water
2,5 dl room
100 g frambozen
100 g bosbessen
50 g witte chocolade
50 g pure chocolade
4 tuiles

Bereiding
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken, kook ze gaar in de melk met suiker en vanillestokje. Verwijder het vanillestokje en schrap het vanillemerg uit het stokje, doe dit terug bij de massa. Sla intussen de room lobbig en bewaar het in de koelkast.

Cutter de compositie in de keukenmachine, los de gelatine op in water en voeg dit aan de compositie toe. Laat het geheel koud worden en voeg daarna de lobbig geslagen room en de honing toe. Laat de mousse opstijven in de koelkast.

Smelt de beide chocoladesoorten apart. Roer beide sauzen met een garde glad zodat een witte en een bruine chocoladesaus ontstaat. Doe beide sauzen in een spuitflesje en maak van de bruine chocoladesaus een spiegel op het bord, spuit daarin een ronde spiraal met de witte chocoladesaus en trek met een cocktailprikker strepen.

Leg hierop de tuile met de zoete aardappelmousse en garneer het geheel met frambozen en bosbessen.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels