artikel

Kropsla met Japans jasje

Horeca

Culinair adviseur Guus Vredenburg stelde voor Misset Restaurant een Japanse dressing samen die goed samen gaat bij kropsla.

Kropsla met Japans jasje

Japanse dressing

Ingrediënten:

20 g sjalot

3 g knoflook

2 g misopasta

3 g zestes van sinaasappelschil

1 dl sinaasappelsap

0,5 dl mirin

1 dl witte wijn

10 g sesamzaad

1 dl soja-olie

Bereiding:

Zweet de gesnipperde sjalot, gehakte knoflook, misopasta en de zestes even aan tot het geheel deze glazig is.

Voeg het vers geperste sinaasappelsap, mirin en witte wijn toe. Laat zachtjes reduceren tot de helft.

Haal van het vuur. Roer met een staafmixer of garde, de soja-olie erdoor.

Voeg als laatste de gebrande sesam toe en eventueel iets fijn gesneden koriander en basilicum.

Breng op smaak met iets zout en citroensap.