artikel

Kwartel gemarineerd in sereh met een salade van groene asperges

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 ontbeende kwartels 1 steel sereh 2 dl. druivenpitolie 8 groene asperges salade mesclun truffelvinaigrette  (zie onder) Truffelvinaigrette 2 dl. olijfolie 0,2 dl. gevogeltejus 1 eetlepel truffeltapenade 1 sjalot, fijngesneden 0,5 dl. aceto balsamico zout Bereidingswijze: Vacumeer de kwartels met de sereh en de druivenpitolie. Stoom dit pakketje op 65ºC gedurende […]

Ingrediënten voor 4 personen:
4 ontbeende kwartels
1 steel sereh
2 dl. druivenpitolie
8 groene asperges
salade mesclun
truffelvinaigrette  (zie onder)

Truffelvinaigrette
2 dl. olijfolie
0,2 dl. gevogeltejus
1 eetlepel truffeltapenade
1 sjalot, fijngesneden
0,5 dl. aceto balsamico
zout

Bereidingswijze:
Vacumeer de kwartels met de sereh en de druivenpitolie. Stoom dit pakketje op 65ºC gedurende circa 10 minuten. Laat vervolgens schrikken in ijswater.

Verwijder de onderkant van de asperges, blancheer ze kort en laat ze in ijswater afkoelen.

Maak de kwartels lauwwarm. Haal de asperges door de truffelvinaigrette, dresseer ze op het bord en leg hierop de kwartel. Leg de salade mesclun ernaast en nappeer de vinaigrette eromheen.

Terug naar receptenoverzicht…