artikel

Lamsrib met asperges en hopscheuten

Horeca

Ingrediënten 500 g lamsribstukken 40 g hopscheuten 400 g groene asperges 100 g boter 1/8 bos tijm 1 knoflookteen peper, zout 10 kletskoppen (convenience) of zelf maken van: 100 g boter 90 g sesamzaad 150 g poedersuiker 50 g sinaasappelsap 50 g zout 50 g gehakte tijm Prijs: p.p. € 1,90 BereidingKruid de ribstukken en […]

Ingrediënten

  • 500 g lamsribstukken
  • 40 g hopscheuten
  • 400 g groene asperges
  • 100 g boter
  • 1/8 bos tijm
  • 1 knoflookteen
  • peper, zout
  • 10 kletskoppen (convenience)
  • of zelf maken van:

  • 100 g boter
  • 90 g sesamzaad
  • 150 g poedersuiker
  • 50 g sinaasappelsap
  • 50 g zout
  • 50 g gehakte tijm
  • Prijs: p.p. € 1,90

    Bereiding
    Kruid de ribstukken en bak ze in de boter. Gaar ze in voorverwarmde oven tot rose. Kook de asperges beetgaar in water met zout, suiker en foelie. Smoor de hopscheuten in boter en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Neem de lamsribstukken uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Deglaceer de pan, schenk de lamsfond erin en kook de jus tot een derde in met de kleingesneden knoflook en de tijm. Passeer de saus. Dresseer de asperges met hopscheuten en losgesneden koteletten op het bord. Afmaken met de saus en kletskop van sesam en tijm.