artikel

Lamsvleeskroket met mozzarella-salade

Horeca

Texels lamsvlees heeft een heel goede reputatie. Het malse vlees is kruidig en heeft van nature een licht zilte smaak. We gaan culinair aan de slag met de lamsvleeskroket.

Lamsvleeskroket met mozzarella-salade

Texelse lamsvleeskroket met mozzarella-salade

Bereidingswijze:

Grill de aubergine plakken in de grillpan aan beide kanten. Bak de mozzarella intussen heel kort aan in een pan met een anti-aanbaklaag. Bestrooi het geheel met peper en zout. Frituur de Texelse lamsvleeskroket goudbruin.

Meng in de keukenblender 1 piment met olie en de azijn tot een homogene massa. Voeg de mayonaise toe en breng de dressing op smaak met peper en zout.

Leg de aubergine op een bord, plaats hiernaast de blaadjes bloedzuring en leg de mozzarella op de aubergine. Plaats hierop de kroket, garneer het bord met de dressing en verdeel de sud du sol tomaatjes over het bord.

Kroketgerechten: