artikel

Langoustines in vanilleolie met een brunoise van tasty toms, notensla en kropsla

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 50 g tomaat, Tasty Toms Vanilleolie 1 dl olijfolie, extra vierge 2 vanillestokjes 1/5 kropsla 1/10 krop frisé 20 g rucola 12 langoustine, Schotse, no 20-30 1 dl jus van langoustine met bourbon vanille* 0,5 dl olijfolie 25 g roomboter Bereidingswijze:Pliceer de tomaten. Snijd ze in stukjes.Verwarm voor de vanilleolie de […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 50 g tomaat, Tasty Toms

Vanilleolie

  • 1 dl olijfolie, extra vierge
  • 2 vanillestokjes
  • 1/5 kropsla
  • 1/10 krop frisé
  • 20 g rucola
  • 12 langoustine, Schotse, no 20-30
  • 1 dl jus van langoustine met bourbon vanille*
  • 0,5 dl olijfolie
  • 25 g roomboter

Bereidingswijze:
Pliceer de tomaten. Snijd ze in stukjes.Verwarm voor de vanilleolie de olijfolie. Voeg twee uitgeschraapte vanillestokjes toe. Laat enige tijd zacht trekken.

Was de kropsla, notensla en frisé. Haal het geel uit de frisé. Houd het hart van de kropsla apart. Marineer de tomaatconcassé, het hart van de kropsla, het geel van de frisé en de notensla in de helft van de afgekoelde vanilleolie.

Gaar de gepelde langoustine langzaam (ca. 3 minuten) in de resterende vanilleolie.Haal de langoustines uit de olie.

Verwarm de langoustinejus. Monteer deze met olijfolie en koude roomboter. Laat de jus afkoelen tot kamertemperatuur.

Plaats een ring midden op het bord. Leg hierin het gemarineerde tomaat- en slamengsel.Leg de lauwwarme langoustine op de sla.

Lepel jus rondom. Strooi er eventueel nog wat gemarineerde tomaat omheen.