artikel

Lindsey van Poppelen: Kalkoensalade

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 salades Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs Appel 1 stuk 0,20 0,20 Paprika 2 stuks 0,20 0,40 IJsbergsla 1 stuk 1,20 1,20 Rucola en veldla 2 stuks 0,90 1,80 Sneetjes bruin brood 3 stuks 0,01 0,03 Olie 180 gram 0,05 0,05 Frambozenazijn 60 gram 0,30 0,30 Boter cup becel light 30 gram […]

Samenstelling prijscalculatie voor 3 salades
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Appel 1 stuk 0,20 0,20
Paprika 2 stuks 0,20 0,40
IJsbergsla 1 stuk 1,20 1,20
Rucola en veldla 2 stuks 0,90 1,80
Sneetjes bruin brood 3 stuks 0,01 0,03
Olie 180 gram 0,05 0,05
Frambozenazijn 60 gram 0,30 0,30
Boter cup becel light 30 gram 0,15 0,15
Frambozencoulis 20 gram 0,20 0,20
Plakjes kalkoenfilet 15 stuks 0,13 1,10
Uitgebakken spekjes 30 gram 0,50 0,50
  ——
Subtotaal: 5,93
Totaalprijs 5,93
Totaalprijs per salade 1,98
Verkoopprijs per salade 6,00

Bereidingswijze:

Snijd de appel in plakjes en leg deze in sinaasappelsap. Snijd de paprika in brunoise.

Was de sla en laat deze uitlekken. Bak het spek uit en laat deze afkoelen. Maak de

dressing klaar en op smaak. Dresseer de borden met de salade, serveer er sneetjes

bruin brood bij.