artikel

Maak een luchtige frambozensoufflé

Horeca

Het is volop tijd voor zomers fruit als de framboos. Dit ingrediënt leent zich bij uitstek voor verwerking in desserts. Topkok Marco Westmaas van Elzenduin Beach in ter Heijde aan Zee maakt er een frambozencoulis van. Samen met bloem en xantana vormt het de basis voor een luchtige frambozensoufflé.

Maak een luchtige frambozensoufflé

In Misset Horeca nummer 26 staat een portret over Marco Westmaas. De soufflé is onderdeel van een dessert waarin verder rarbarbergel, passievruchtenijs en rozengelei zijn verwerkt.

In het volgende filmpje laat Jan van de Kreeke, medewerker van de Hoge hotelschool in De Haag/Amsterdam zien hoe je de soufflé maakt.

Ingrediënt Prijs
200 g frambozencoulis * €4,90
20 g bloem €0,10
0.5 g xantana €0,06
<HR> <HR>
Kostprijs voor 4 couverts €5,06

Bereiding:

  • Maak de frambozencoulis. Voeg de bloem en xantana toe. Laat afkoelen.
  • Vul de kiddespuit. Draai de gaspatroon erop. Vet een vormpje in met olie en spuit het voor 2/3 vol.
  • Bak de soufflé in 5 minuten af op 130 graden.
  • Open de ovendeur pas als de soufflé klaar is.
  • Verwijder het vormpje en serveer direct.

    *Eigen recept. Zie eventueel SVH Recepturen