artikel

Maak Freddy’s piccalilycrème

Horeca

Freddy Bult van de Herberg van Smallingerland in Rottevalle staat in Misset Horeca nummer 2 centraal in de rubriek Portret. Speciaal voor Missethoreca.nl geeft hij het recept van de piccalillycrème prijs die hij serveert bij de marbré van gerookte zwijnshaas.

Maak Freddy’s piccalilycrème

Recept piccalilycrème
Ingrediënten piccalilly crème 7.5 dl

  • 100 g winterwortel
  • 100 g ui
  • 100 g bloemkool
  • 100 g sperziebonen
  • 25 g Colman mosterdpoeder
  • 5 g kerriepoeder
  • 5 g gemberpoeder
  • 25 g suiker
  • 5 dl azijn
  • 250 g crème fraîche

Bereidingswijze:
Snijd alle groenten in mooie brunoise en blancheer deze.Maak van alle poeders en suiker met 1 dl. azijn een glad papje.Breng de rest van de azijn aan de kook

Voeg al roerend het gladde papje aan de azijn toe en laat het eventjes doorkoken. Giet de warme ‘mosterdzuur’ bij de geblancheerde groenten. Laat het geheel afkoelen.Pureer de piccalilly in de keukenmachine Voeg de crème fraîche toe.