artikel

Marc Veyrat kan het afdwingen

Horeca

Toen de Franse topkok/schaapherder/ski-instructeur Marc Veyrat in ’92 met zijn Auberge l‘Eridan in solvabiliteitsproblemen raakte, ondanks of dankzij zijn twee sterren, wilde de bank hem niet helpen. Hij dreigde daarop zijn restaurant te sluiten en dat benauwde de regionale Savoy-trots. De bank boog en het geld kwam er. In ’95 opende hij zijn tweede zaak, […]

Toen de Franse topkok/schaapherder/ski-instructeur Marc Veyrat in ’92 met zijn Auberge l‘Eridan in solvabiliteitsproblemen raakte, ondanks of dankzij zijn twee sterren, wilde de bank hem niet helpen. Hij dreigde daarop zijn restaurant te sluiten en dat benauwde de regionale Savoy-trots. De bank boog en het geld kwam er. In ’95 opende hij zijn tweede zaak, La Ferme de mon Père. Inmiddels vergaarde Veyrat voor beide restaurants drie Michelinsterren. Hij is de enige kok in zijn land die in twee keukens kookt, want hij sluit ze om en om per zomer- en winterseizoen. In l’Eridan heeft hij afgelopen zomer voor bijna vier miljoen gulden geïnvesteerd. Dankzij zijn sterrenstatus.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels