artikel

Marokkaanse kip uit de oven, met artisjok en amandelen

Horeca

Ingrediënten8 kippendijen1 dl olijfolie300 gram artisjokharten (uit blik of diepvries) 100 gram hele amandelen (even gebrand in een hete koekepan) 2 Spaanse pepers1 gesnipperde ui3 teentjes knoflook1 bosje koriander1 bos bladpeterselie1 eetlepel paprikapoeder2 theelepels komijnpoeder1 theelepel kaneelpoeder1 liter groentebouillon5 eetlepels olijfolie, extra vergine WerkwijzeDoe de kippendijen in een koekepan en bak ze stevig aan in […]

Ingrediënten
8 kippendijen
1 dl olijfolie
300 gram artisjokharten (uit blik of diepvries)
100 gram hele amandelen (even gebrand in een hete koekepan)
2 Spaanse pepers
1 gesnipperde ui
3 teentjes knoflook
1 bosje koriander
1 bos bladpeterselie
1 eetlepel paprikapoeder
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 liter groentebouillon
5 eetlepels olijfolie, extra vergine

Werkwijze
Doe de kippendijen in een koekepan en bak ze stevig aan in de olijfolie. Schep ze dan over in een ovenschotel, samen met bovenstaande ingredienten, behalve de amandelen. Voeg ook peper en zout toe. Zet de schaal in een oven van 150°C, tot de kip gaar is, ongeveer 90 minuten. Strooi voor het opdienen de amandelen erover. Geef er Turks brood bij en een groene salade.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels