artikel

Met lavendel geparfumeerde witte chocolademousse

Horeca

Ingrediënten:
250 g witte chocolade
2 dl slagroom
8 dl volle melk
16 ml Grand Marnier, rood
0,20 bos lavendel
100 g bruine basterdsuiker
50 g roomboter
50 g witte bloem
300 g frambozen
1 dl frambozensaus (diepvries)
3 g kaneelpoeder

Bereidingwijze:
Breng room met lavendel in een pannetje aan de kook. Laat het vervolgens afkoelen en een nacht in de koeling rusten en doortrekken. Breng de melk aan de kook en meng deze met een spatel door de gesmolten witte chocolade tot een egale massa. Meng de Grand Marnier er doorheen.

Zeef de lavendelroom en klop deze op tot yoghurtdikte. Voeg de room bij de chocolademassa en spatel alles voorzichtig maar snel door elkaar. Dek de mousse af en laat deze een nacht in de koeling opstijven.

Kletskoppen: meng in een keukenmachine met een vlinder zachte boter, basterdsuiker en bloem door elkaar. Voeg als een egale massa is ontstaan water met kaneelpoeder toe, meng dit tot een glad deeg. Laat dit een half uur rusten.

Spuit op een bakmatje kleine bolletjes deeg (ca. 1,5 cm in doorsnede). Bak de koekjes gedurende 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C en laat ze vervolgens afkoelen.

Spuit met een spuitzak met een glad spuitmondje (doorsnede 1 cm) een klein dotje chocolademousse in het midden van een bord. Plaats hierop een kletskop en spuit hierop weer een laagje mousse. Herhalen met een tweede en een derde kletskop, garneer de laatste met een klein dotje mousse. Plaats hierop een framboos. Lepel rond het taartje frambozensaus en verdeel er wat frambozen over. Bestuif tot slot met poedersuiker.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels