artikel

Mexicaanse wrap met kip

Horeca

Ingrediënten4-8 kant en klare tortilla’s (supermarkt) of mix voor wraps 4 halve kipfilets 3 eetl. maisolie ½ eetl. Mexicaanse kruiden 4 eetl. zilveruitjes ½ l blik uitgelekte maiskorrels 50 g gepelde en gehakte walnoten 1/4 krop ijsbergsla in reepjes ¼ komkommer in blokjes 3 tomaten in plakjes Nodig in de keuken: wok, snijplank, mes en […]

Mexicaanse wrap met kip

Ingrediënten
4-8 kant en klare tortilla’s (supermarkt) of mix voor wraps
4 halve kipfilets
3 eetl. maisolie ½
eetl. Mexicaanse kruiden
4 eetl. zilveruitjes ½
l blik uitgelekte maiskorrels
50 g gepelde en gehakte walnoten
1/4 krop ijsbergsla in reepjes ¼
komkommer in blokjes
3 tomaten in plakjes

Nodig in de keuken:
wok, snijplank, mes en oven

Bereiding
Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing in de oven
Of bereid wraps volgens het pak
Snijd de kip met het mes op de plank in dunne reepjes
Reinig mes, plank en handen direct met heet water
Verwarm de olie in de wok
Roerbak hierin de kip met de kruiden goudbruin
Voeg de uitjes, de maïs toe en verwarm 10 minuten
Meng de noten met de sla en de overige groenten
Vul hiermee de tortilla’s en voeg het kipmengsel toe
Rol de tortilla’s op en serveer ze op het verwarmde bord

Kiptip
kipgehakt laat zich ook uitstekend verwerken tot een lekkere wrapvulling

Wijntip
rode Mexicaanse of Argentijnse

Morgen: Maaltijdsoep met kip