artikel

Mijn 2011: Edwin Raben

Horeca

Bedrijf: Edwines in Epe
Functie: eigenaar/sommelier

Mijn 2011: Edwin Raben
Portretfotografie van Sommelier, Vinoloog Edwin Raben. ”Edwines”

Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Dat ik weer hartstikke gelukkig ben na een moeilijke periode. Eindelijk is mijn wijnatelier gebouwd en (bijna) voltooid.

Wat is het zakelijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

In 2011 veel internationale opdrachten verworven als public speaker. Geweldig om mijn passie voor wijn, wijn/spijs en mijn visie op de sommelerie te kunnen delen met anderen.

Welk rapportcijfer geef je 2011?

Een 8. Goed jaar geweest. Edwines begint een klein merkje te worden en de omzet is met 8 procent gestegen.

Welke internationale trends uit de horecabranche doen in 2012 Nederland aan?

Alcoholgebruik: minder maar beter. Men grijpt naar alternatieven. Ook de trend met water komt terug. Wijn uit China en Japan komen op de markt. Meerdere kleine eetmomenten op een dag. De sceptische en kritische gast wordt nog veeleisender en wil echt waar voor zijn geld.

Welke drie zakelijke doelen heb je je voor 2012 gesteld?

1) Omzetverhoging met 8 procent.

2) Vernieuwde opzet sommelieropleiding academie voor gastronomie, die start in september 2012.

3) Wijn op de Nederlandse televisie.