artikel

Mijn 2011: Hajé de Jager

Horeca

Bedrijf: Hajé in Lelystad
Functie: eigenaar

Mijn 2011: Hajé de Jager

Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Dat wij met onze jongens (gezin) gezamenlijk een stuk verder zijn gekomen en nu samen optrekken om de organisatie verder vorm te geven.

Wat is het zakelijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

De start van onze formule Etensreis, een nieuwe toevoeging aan onze organisatie. Ook de start van een droomboot, een nieuwe manier van slapen.

Welk rapportcijfer geef je 2011 en waarom?

Een 7. Bedrijven hebben zich kunnen ontwikkelen en we hebben veel plezier gehad. We zijn meer naar elkaar toe gegroeid en hebben meer een eenduidige richting aan de organisatie kunnen geven.

Welke internationale trends uit de horecabranche doen in 2012 Nederland aan?

Burling, het samenvoegen van activiteiten die brancheoverstijgend zijn. Van afzetgestuurd naar vraaggestuurd, waarbij bewustwording over de productielimieten van onze aarde duidelijker worden gevisualiseerd op microniveau. Daarbij komen onderwerp als duurzaamheid, fairtrade en foodprint steeds meer naar boven. Leren accepteren dat we niet het hele jaar rond alle producten ter beschikking kunnen en mogen hebben. Meer denken vanuit regio om zodoende de globalisering een nieuwe vorm te geven.

Welke drie zakelijke doelen heb je je voor 2012 gesteld?

1) Plezier hebben en houden.

2) Meer richten op duurzaamheid.

3) Een beter ingericht assortiment gebaseerd op eigen(tijdse) producten die uniek zijn.