artikel

Mijn 2011: Jonnie & Thérèse Boer

Horeca

Bedrijf: Librije
Functie: Eigenaren

Mijn 2011: Jonnie & Thérèse Boer

Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Thérèse: Dat was de surpriseparty die Jonnie dit jaar voor mij heeft georganiseerd voor mijn 40ste verjaardag. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat; de verrassingen bleven maar doorgaan! Een super mooie dag en voor mij echt het persoonlijke hoogtepunt van 2011.

Jonnie: Voor mij was het persoonlijke hoogtepunt het organiseren van de surpriseparty voor Thérèse.

Wat is het zakelijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Jonnie & Thérèse: Dat wij het dieptepunt, waar wij begin van dit jaar inzaten, samen hebben overwonnen.

Welk rapportcijfer geef je 2011?

Jonnie & Thérèse: Gemiddeld een 6. De eerste helft van 2011 geven wij een 3, de tweede helft een dikke 9. Het is een zwaar eerste half jaar geweest, welke wij nu gelukkig achter ons hebben gelaten. De organisatie is weer stabiel. Eigenlijk kunnen we stellen dat 2011 ons jaar is geworden, aangezien we deze heftige periode samen met ons personeel hebben overwonnen.

Welke internationale trends uit de horecabranche doen in 2012 Nederland aan?

Thérèse: Wat betreft de bediening merk ik dat gastvrijheid en de persoonlijke touch steeds belangrijker worden.

Jonnie: De keuken wordt steeds zuiverder. Er wordt steeds meer gekozen voor producten uit de eigen omgeving.

Welke drie zakelijke doelen heb je je voor 2012 gesteld?

Jonnie & Thérèse: De lancering van ons vierhonderd pagina’s dikke boek PUURST, het langverwachte vervolg op PUUR en PUURDER. Wij laten daarin de (r)evolutie zien van de Nederlandse smaak en ingrediënten.

Ook organiseren wij in Zwolle midden 2012 hoogstwaarschijnlijk een groot culinair congres. Het wordt een festival waar veel culinaire grootheden bij elkaar komen.

Daarnaast hebben wij twee zakelijke doelen die ieder jaar door ons worden gesteld, namelijk de kwaliteit waarborgen waar wij voor staan én ervoor zorgen dat iedere gast tevreden is.