artikel

Mirjam van Ossenbruggen

Horeca

Vorige week behaalde De Mug in Middelburg de eerste plaats van de Café Top 100. De jury van deze uitverkiezing noemde Braai Tapperij De Mug ‘de huiskamer van Middelburg’. De bedrijfsleider van dit bijzondere café is Mirjam van Ossenbruggen, dochter van eigenaar Barend Midavaine. Zij zorgt dat de inmiddels dertig jaar oude kroeg op rolletjes loopt. En met een titel als Café van het Jaar op zak, kun je dan wel zeggen dat ze dat ook perfect doet. Daarom staat de door personeel en ouders liefkozend genoemde Mikkie vanaf vandaag in the spotlights als Talent van de Week. Ere wie ere toekomt!

Mirjam van Ossenbruggen

Opleiding?
HAVO, 1 jaar Hogere Hotelschool Maastricht, Vakbekwaamheid Cafébedrijf, Algemene Ondernemersvaardigheden voor de Horeca, Diverse workshops, waaronder b.v. Time Management, Leermeester.

Horecadebuut?
Bij Barend Midavaine in ‘De Mug’ in Middelburg.

Inspiratie?
Uit mijn personeel en uit mijn gasten. Daarnaast uit mijn motor, waarmee ik iedere dag naar mijn werk rijd.

Droomgerecht?
Spaghetti à la Mikkie, met boursin, spinazie, knoflook, champignons, ui en gehakt. Fantastisch!

Meest begeerde werkplek?
Gewoon onze eigen Braai-Tapperij ‘De Mug’ in Middelburg.

Ergernis op de werkplek?
Aan vertegenwoordigers die mijn 06-nummer hebben en dan toch binnenkomen zonder telefonisch een afspraak gemaakt te hebben.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
Dat is niet zo’n heel moeilijke vraag. Nummer één worden met het bedrijf, dat geeft je kippenvel en energie.

Iets overdoen?
Niets. Ales wat ik heb gedaan, heb ik ervaren als een leerschool. Alles heeft een doel.

Zwakste punt?
Teveel hooi op m’n vork nemen

Allerliefste bezit?
Mijn potlootje en gummetje. Hier loop ik hele dagen mee rond.

Welk misverstand bestaat er over jou?
Deze vraag stel ik meteen in de volgende teambespreking!

Over tien jaar….
vieren we het 41-jarig bestaan van ‘De Mug’.

Als ik ‘s ochtends naar mijn werk ga denk ik…..
Wauw, heerlijk, wat heb ik toch een mooie hobby.