artikel

Mis en Raak

Horeca

Restaurant Business, een Amerikaanse vakblad, herdenkt zijn honderdjarig bestaan met een aantal juiste en onjuiste voorspellingen uit eigen koker. In 1981 voorspelde het blad dat de magnetron het conventionele koken compleet zou vervangen. Mis dus. In ‘25 had RB wel gelijk toen het aankondigde dat de elektrische koelkasten de ijsmaker tot een vergeten beroep zouden […]

Restaurant Business, een Amerikaanse vakblad, herdenkt zijn honderdjarig bestaan met een aantal juiste en onjuiste voorspellingen uit eigen koker. In 1981 voorspelde het blad dat de magnetron het conventionele koken compleet zou vervangen. Mis dus.

In ‘25 had RB wel gelijk toen het aankondigde dat de elektrische koelkasten de ijsmaker tot een vergeten beroep zouden maken. In 1909 wist het blad heel zeker dat vrouwen fysiek ongeschikt zijn om in de horeca te werken. In ’38 voorspelde RB de airconditioning een grote toekomst. Kinderen worden een grote hit zei het blad al in ’25.

Ruim een kwart eeuw later kondigde RB een grote toekomst aan voor de lopende band in het restaurant. In ’61 ging het ook mis met de voorspelling dat de taco het broodje zou vervangen. Hamburgers in taco, hot-dogs in taco. In ’61 ook zag RB veel toekomst in gezond eten. Restaurants moeten naar de voorsteden voorzag het blad in ’70 en al in ’53 wist RB zeker dat take-away de grote hit ging worden. Je moet al deze zaken in het tijdsbeeld zetten en dan zijn de juiste voorspellingen juister dan de onjuiste onjuist.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels